Benoral İlacı Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir? (Fiyatı Hakkında Tüm Bilgiler?
Her tablette etkin maddeleri; 250 mg B1 vitamini (tiamin hidroklorür) ve 250 mg B6 vitamini (piridoksin hidroklorür) bulunan Benoral normal reçeteli satılan jenerik ilaçlardandır. Benoral eczanelerde 30 ve 50 tabletlik ambalajlar içerisinde satılmaktadır.
Contents
Benoral Nasıl Kullanılır?
Benoral film tablet, reçeteli satılan ilaçlardan olduğu için kullanımında doktorunuzun tavsiyelerine uymanız gerekmektedir. Bunun yanında Benoral tabletin yiyecek ve içecekler ile etkileşimi üzerine herhangi bir veri bulunmadığı için aç ya da tok kullanılacağına dair bilgi bulunmamaktadır. Benoral’in kullanımı esnasında şunlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
- Tabletlerin yeterli miktarda su veya benzeri sıvı ile bütün olarak yutulur,
- Doktorun başka şekilde tavsiye etmemesi halinde profilaktik olarak günde 1 tablet, tedavide günde 2-4 tablet olarak kullanılır,
- Semptomların azalması halinde dozun azaltılması gerekir.
Benoral kullanmayı unutursanız, unutulan dozları dengelemek için çift doz almanız tavsiye edilmemektedir. Benoral ile tedavinin sonlandırıldığında bilinen bir etkisi bulunmamaktadır. Benoral ilacının,
- 12 yaşında veya daha küçük çocuklarda
- Böbrek ya da karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda
- Hamile ve emziren kadınlarda
- İlacın içeriğinde bulunan etken maddelerden birine veya birkaçına karşı alerjinin olması durumunda
kullanılmaması gerekmektedir . Öte yandan araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde hiçbir etkisi bulunmayan Benoral ilacı başka ilaçlarla kullanıldığı takdirde etkisi değişebilmektedir. Bu noktada Benoral, günde 5 mg’dan yüksek dozda Vitamin B6 ile birlikte kullanan Levodopa’nın terapötik etkisini ortadan kaldırmaktadır
Benoral Ne İşe Yarar?
Temelde vitamin kompleksi olarak üretilen Benoral; vitamin B1 ve B6 eksikliğinde ve bu vitaminlerin yetersizliğine bağlı görülen şikayetlerin giderilmesinde kullanılmaktadır. Öte yandan Benoral’in kullanım amacı oldukça geniş bir alana da işaret etmektedir. Bu bağlamda;
- Nevrit, zona zoster miyalaji
- Yaşlılıkta görülen tremor
- Sık tekrarlayan kusmalar
- Alkolik ve diyabetik nöropatiler
- B1 ve B6 yetersizliğinden kaynaklanan halsizlik, unutkanlık, sinirlilik, iştahsızlık ve kuvvetsizlik
- Ağrı, titreme ve çarpıntı
- Epigastrik huzursuzluk ve kabızlık
gibi genel şikayetleri olan hastaların kısa süreli tedavilerinde etkili bir şekilde kullanılan Benoral, vitamin kompleksi olarak bilinmektedir.
Benoral Yan Etkileri Nelerdir?
Diğer tıbbi ilaçlarda olduğu gibi Benoral ilacının da içeriğinde bulunan etken maddelere karşı hassasiyeti bulunan kişiler, kullanıma bağlı olarak birtakım yan etkilerden muzdarip olabilirler. İstenmeyen etkilerin değerlendirilmesi alerjik ve ciddi yan etkiler olarak ayrı şekilde yapılmaktadır. Hassasiyeti olan kişilerde Benoral’in yan etkileri şu şekilde görülmektedir:
- Kızarıklık, döküntüler, yüzde şişme, hırıltı ve ciltte kabarıklık gibi alerjik reaksiyonlar
- Baş dönmesi, baş ağrısı
- Uyku hali
- İshal ve hazımsızlık
- Kusma ve bulantı
- Karın ağrısı
- Anormal idrar kokusu
Benoral ilacının sıklığı bilinmeyen bu tür hafif yan etkilerinin görülmesi durumunda doktorunuza danışabilirsiniz. Benoral doz aşımı ve tedavisi konusunda da bu ürünün önerildiği şekilde kullanılması durumunda herhangi bir doz aşımına neden olabileceğine dair hiçbir kanıt bulunmamıştır.
Benoral Ne Kadar?
T.C. Sağlık Bakanlığı aktif ürünler fiyat listesinde bulunan Benoral normal reçeteli bir ilaçtır. Birim miktarı 250 Mg olan 30 tabletli vitamin kompleksi Benoral’in fiyatı 2019 yılı itibarıyla 8.6 TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte Benoral 50 film tablet güncel fiyat bilgileri ise şu şekilde öne çıkmaktadır:
- En yüksek 12.25 TL
- En düşük 9.93 TL
- Ortalama 11.75 TL
Bir önceki yazımız olan Metformin İlacı Nedir? Nasıl Kullanılır? Yan Etkiler Nelerdir? Fiyat? başlıklı makalemizde Metformin, Metformin İlacı Nedir? ve Metorfin ilacı fiyatı hakkında bilgiler verilmektedir.