MedicinesStudent Tips

Cellcept 500 Mg İlacı Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı?

Cellcept 500 Mg İlacı Nedir

İçeriğinde etkin madde olarak mikofenolat motefil bulunan Cellcept 500 Mg, genel olarak bağışıklık sistemine etki etmektedir.d Cellcept 500 MG, 50 film kaplı tablet içeren ambalajlarda 10’ar tablet blister halinde sunulmaktadır. Ayrıca Cellcept 500 Mg içeriğinde etkin maddeye yardımcı madde olarak mikrokristalin selüloz ve kroskarmelaoz sodyum bulunmaktadır.

Cellcept 500 Mg Nasıl Kullanılır?

Aç veya tok olarak kullanılması fark etmeyen Cellcept 500 Mg’nin kullanımı, doktor tavsiyesine göre gerçekleştirilmelidir. Yemek yemenin veya içmenin Cellcept ile olan tedavide bir etkisi bulunmamaktadır. Doktorunuzun size değişik bir şekilde tavsiye etmemesi halinde Cellcept 500 Mg şu şekilde kullanılmalıdır:

  • Tabletler, kırmadan veya çiğnemeden yeterli miktarda su ya da benzeri başka sıvı ile yutulmalıdır.
  • Yetişkin hastalarda ilk doz böbrek nakil ameliyatından sonra 72 saat içinde verilmelidir.
  • Tavsiye edilen günlük doz, iki ayrı doz olacak şekilde alınan 4 tabletten ibarettir. (2 g etkin madde kadardır.)
  • Söz konusu günlük doz sabah ve akşam ikişer tablet olacak şekilde alınmalıdır.
  • Kalp nakli durumunda ise ilk doz operasyonu takiben 5 gün içinde verilmelidir. Bu durumda tavsiye edilen günlük doz miktarı yine iki ayrı doz olacak şekilde alınan 6 tablettir. (3 g etkin madde kadardır.)
  • Söz konusu günlük doz sabah ve akşam üçer tablet olacak şekilde alınmalıdır.
  • Karaciğer nakli durumunda da kalp naklinde olduğu gibi kullanım tavsiyelerine uyulması önem arz etmektedir.

Cellcept 500 Mg Ne İşe Yarar?

Mikofenolat motefil içeren film tabletler olarak piyasaya sürülen Cellcept 500 Mg’nin kullanım amacı şu rahatsızlıkların giderilmesinde gündeme gelmektedir:

  • Özellikle organ ve doku transplantasyonunda (organ veya doku nakli)
  • Kemik iliği nakli
  • Böbrek nakli
  • Karaciğer nakli
  • Kalp ve akciğer gibi organların nakli
READ This:  Student Loans, Scholarships, Grants and Financial Aid for International Students in UK

gibi nakil işlemlerinin sonucunda graft reddinin önlenmesinde Cellcept 500 Mg ilacı kullanılmaktadır. Cellcept 500 Mg ilacı bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar sınıfında yer almaktadır.

Cellcept 500 Mg Yan Etkileri Nelerdir?

Bütün tıbbi ürünler ve ilaçlarda olduğu gibi Cellcept 500 Mg ilacının içeriğinde bulunan etkin maddelere karşı duyarlılığı bulunan hastalarda, bu ilacın kullanımına bağlı olarak birtakım hafif veya ciddi yan etkiler görülmesi mümkün olabilmektedir. Çok yaygın olarak görülen Cellcept 500 Mg’nin yan etkileri şu şekilde belirtilmiştir:

  • İshal
  • Kandaki kırmızı veya beyaz kan hücrelerinin azalması
  • Enfeksiyon
  • Bulantı ve kısmadır.

Bu sebeple doktorunuz kan hücrelerinizin sayısındaki değişimi izlemek için bu ilacı kullanım süreniz boyunca düzenli olarak kan tahlili yaptırmanızı isteyebilir. Ayrıca çocuklar ishal, enfeksiyon ve kandaki kırmızı veya beyaz kan hücrelerinin azalması gibi yaygın görülen yan etkilere büyüklere nazaran daha yatkın olmaktadır.

Ayrıca Cellcept 500 Mg kullanımından sonra nakledilen böbreğin, kalbin veya benzeri organın vücudunuz tarafından reddini önlemek için vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığı bilinmektedir. Bu nedenle vücudunuzun enfeksiyonlara karşı savaşma gücünde de zayıflık olması kaçınılmaz olmaktadır. Dolayısıyla Cellcept 500 Mg kullanım süreciniz boyunca; beyin, deri, ağız, mide ve idrar yolları enfeksiyonlarına kapılabilirsiniz.

Cellcept 500 Mg Ne Kadar?

2019 yılı itibarıyla Cellcept 500 Mg fiyatı güncel olarak; 158.49 TL’den satışa sunulmaktadır. İspanya’dan ithal edilen bu ilaç normal reçeteli ilaçlar arasında yer almaktadır. Ayrıca Cellcept 500 Mg T.C. Sağlık Bakanlığı Aktif Ürünler Fiyat Listesinde yer almaktadır.

 

 

Bir önceki yazımız olan Cataflam 50 Mg 20 Draje İlacı Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Nelerdir? Fiyatı? başlıklı makalemizde Cataflam 50 Mg 20 Draje Nasıl Kıllanılır?, Cataflam 50 Mg 20 Draje Ne İşe Yarar? ve Cataflam 50 Mg 20 Draje Ne Kadar? hakkında bilgiler verilmektedir.

READ This:  Klacid mr ilacı Nedir, Nasıl Kullanılır, Yan Etkileri Nelerdir? Fiyatı

Leave a Reply

Back to top button