MedicinesStudent Tips

Üveit Hastalığı Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Üveit, çoğu zaman başka hastalıkların yan etkisi olarak kendini gösteren hastalık türüdür. Bu hastalığın oluşumunda başta gelenler gözde oluşan enfeksiyonlar ve göz travmalarıdır. Behçet hastalığı olan kişilerde de üveit hastalığına yakalanma riski yüksektir.

Contents

Üveit Hastalığı Nedir?

Üveit hastalığı, gözde bulunan damar tabakasında ortaya çıkmaktadır. Erken teşhis edilmesi durumunda tedavisi mümkündür. Üveit belirtileri ilerledikçe, atakların daha sık görülmesi de olasıdır. Bu hastalık ön ve arka üveit olmak üzere ikiye ayrılır. Ön üveit uygun bir tedavi süreci ile atlatılabilmektedir. Ancak arka üveit söz konusu ise tedavinin gecikmesi durumunda kalıcı körlük oluşabilmektedir.

Üveit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Üveit hastalığı belirti göstermeden ve yapılan göz muayenelerinde bile anlaşılması zor bir hastalıktır. Ancak belirti verdiğinde gözlerde sık sık yaşarma, göz kamaşması, zamanla artan göz ağrıları, net görüşün azalması, gözlerde kanlanma ve ışığa karşı hassasiyet görülmektedir.

Üveit Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Hastalığın herhangi bir sebebi olmadan da ortaya çıkması mümkündür. Eğer gözlerde bahsi geçen belirtiler görülüyorsa, hiçbir neden aranmadan araştırılması gerekmektedir. Üveit hastalığının en bilinen nedenleri virüsler, parazitler ve mantarladır.

Üveit Hastalığının Teşhisi ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erken teşhisin gözleri tamamen kaybetmemek açısından çok önemli olduğu bilinen üveit hastalığı, şüpheli belirtiler sonucunda başvuracağınız bir hekim muayenesi ile teşhis edilmektedir. Erken teşhis konulduğunda hastalıkta 6-12 ay arasındaki bir süreçte tedavi sağlanabilmektedir. Eğer gözün arka kısmında bu hastalık görülürse, tedavi 6-24 ay boyunca sürmektedir.

READ This:  Flagyl ilacı Nedir ne işe yarar nasıl kullanılır yan etkileri fiyatı?

Leave a Reply

Back to top button